CV

/CV
CV 2019-05-01T12:55:22+00:00

Vanaf 1985 richt ik mij met name op textiele werkvormen. Uit mijn handen zijn de textielcollages geboren en deze zijn uniek in hun soort. Alle technieken zijn zelf bedacht, uitgewerkt en toegepast.
Hiernaast heb ik jaren lang de vrije academie bezocht en mij verschillende technieken eigen gemaakt. De eerste disciplines die ik uitgewerkt heb zijn spinnen, weven, macramé en karakter poppen. Vervolgens : aquarel, keramiek, acryl, olieverf en linoleumsnede. Sinds enkele jaren ben ik de textieltechnieken aan het combineren met verftechnieken. Mijn belangstelling nu ligt bij de textielcollages in allerlei formaten.
Sinds 1989 treed ik naar buiten met de textiele werkvormen op kunstmarkten door heel Nederland. Zie de Kunstmarktlijst hiernaast.
De textielcollages hebben te maken met de natuur, transparantie en abstractie. De vormgeving, kleur, sfeer en de bijzondere passe-partouts zijn elementen waar zij graag mee speelt. Ik heb een diepe passie voor bomen, die kom je veel in mijn werk tegen
Mijn inspiratie krijg ik door reizen naar bijvoorbeeld; het Verre Oosten, Midden Amerika en Zuidelijk Afrika. Vanuit deze landen neem ik rijk gekleurde stoffen mee, waaronder veel zijde, die ik in de textielcollages verwerk.

“Net als mensen heeft iedere boom een eigen karakter”